ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Percheziții la un „call-center” din capitală. Un cetățean al Ucrainei a fost reținut cu o mită de 20 mii de dolari, propusă șefului unui inspectorat de poliție

10:18 | 31.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Ofițerii și procurorii anticorupție au efectuat în seara zilei de ieri mai multe percheziții într-un dosar de corupere activă în care este vizat un cetățean al Ucrainei. Bărbatul a fost denunțat de șeful unui inspectorat de poliție din mun. Chișinău, cărui i s-a propus 20 de mii de dolari pentru protejarea unei afaceri clandestine, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), începând cu luna aprilie curent, un grup de persoane, printre care doi cetățeni ai Ucrainei, au organizat coruperea șefului unui inspectorat de poliție din capitală, în schimbul oferirii protecției activității ilicite de prestare a serviciilor în domeniul „call-center”. Taxa de protecție ar fi constat în scutirea de eventualele controale efectuate de către instituțiile statului, afacerea având conexiuni și cu alte oficii cu activități similare din țara noastră.  

Astfel, în perioada aprilie-mai curent, cetățenii Ucrainei au oferit șefului inspectoratului de poliție din capitală mijloace bănești în sumă totală de 20 000 de dolari SUA, fapta infracțională fiind documentată de CNA, în comun cu Inspectoratul General al Poliției și Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI.

În urma perchezițiilor desfășurate la sediul call-centrului, au fost ridicate mijloace financiare în sumă totală de circa 250 000 de lei, mai multe dispozitive electronice de stocare a informațiilor, dar și diverse înscrisuri aferent activității oficiului.

Cetățeanul Ucrainei a fost reținut pentru 72 de ore. Cercetările pe caz se desfășoară sub conducerea  procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău.

img24004078

img24004078

img24004078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!