ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AO EcoContact va inaugura expoziția „Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare”

12:45 | 31.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Asociația Obștească EcoContact și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală vor inaugura marți, 4 iunie, expoziția „Redu, refolosește, reciclează - Un mediu curat pentru generațiile viitoare”. Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Mediului, marcată la 5 iunie, informează MOLDPRES.

Evenimentul de inaugurare a expoziției va avea loc la ora 14.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din capitală.

În cadrul expoziției vor fi prezentate desenele elevilor claselor gimnaziale și liceale, câștigători ai concursului desfășurat în perioada 1 martie -22 aprilie curent, în parteneriat cu direcțiile de învățământ din șapte raioane în care activează platformele locale de mediu - Bălți, Fălești, Hâncești, Ialoveni, Ștefan Vodă, Căușeni și Cahul.

Concursul a fost organizat în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”, implementat de EcoContact în parteneriat cu Ministerul Mediului, cu suportul financiar al Suediei. Acesta a avut drept scop sensibilizarea și motivarea societății de a face o schimbare în modul de viață spre un trai mai prietenos mediului, precum și creșterea gradului de conștientizare a importanței reducerii, sortării și reciclării deșeurilor în rândul populației.

La vernisare vor participa oficiali de stat, reprezentanți ai Ambasadei Suediei, administrația Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, reprezentanți ai AO EcoContact și ai partenerilor: Biblioteca Municipală B. P. Hașdeu, Agenția Informațională de Stat Moldpres, Teleradio Unda Liberă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Portalul Călătorii cu Gust.

img24004091

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!