ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Programului estival „Provocarea verii” 2024

18:27 | 31.05.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează Programul estival pentru copii „Provocarea verii”, ediția a VI-a, care va avea loc în perioada 3 iunie –  27 iulie anul curent. Genericul ediției 2024 este „ȘTIM la Bibliotecă” și va cuprinde trei componente: citește, cunoaște, creează, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Mariana Harjevschi, directoarea instituției, a menționat că anul acesta, Biblioteca Municipală susține dezvoltarea competențelor și abilităților prin valorile STREAM, ajutându-i pe copii să citească, să rezolve probleme, să gândească creativ, să fie inovativi, integrând noile tehnologii. Copiii vor avea parte și de momente de distracție și relaxare: excursii, jocuri, concursuri etc.  

Potrivit sursei citate, o parte componentă a Programului estival „Provocarea verii” este Turnirul Lecturii, unde fiecare copil își va asuma angajamentul de a citi zilnic minimum 20 de minute. Performanțele fiecărui cititor vor fi notate în Fișa-cronometru.

Durata programului este de 4 ture, a câte 2 săptămâni pentru fiecare tură, de luni până vineri, în intervalul orelor 10:00 – 13:00. Grupurile vor fi constituite din copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Programul estival „Provocarea verii” se desfășoară în cele 27 de filiale ale Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu”. Doritorii de a participa la program sunt încurajați să  completeze fișa de înscriere accesând pagina bibliotecii (www.hasdeu.md) sau prezentându-se direct la una din filialele Bibliotecii Municipale. 

img24004100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!