ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Un bloc de operații din cadrul centrului perinatal al Institutului Mamei și Copilului a fost renovat

20:01 | 31.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 mai. /MOLDPRES/. Blocul de operații din cadrul centrului perinatal nivelul III al Institutului Mamei și Copilului a fost inaugurat astăzi după reparație capitală, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, blocul renovat a fost dotat cu dispozitive medicale de ultimă generație și este constituit din șapte săli de operație destinate nașterilor și operațiilor cezariene, efectuării intervențiilor ginecologice și endoscopice. La fel, a fost fortificat serviciul anesteziologic și neonatal al secției.

Reparația capitală a blocului de operație a fost efectuată din sursele Ministerului Sănătății, în sumă de circa 8,5 milioane de lei. Cu suportul Fondului Națiunilor Unite pentru Populație, subdiviziunea a fost dotată cu echipamente moderne, în valoare de circa 6 milioane de lei, iar achiziționarea mobilierului medical a fost asigurată de organizația Salvați Copiii România, costul donației constituind circa 1,5 milioane de lei.

Conform datelor MS, anual, în sălile de operații ale centrului perinatal se efectuează peste 2800 de intervenții chirurgicale, dintre care 70% constituie intervenții de urgență.

img24004105

img24004105

img24004105

img24004105

img24004105

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!