ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova marchează Ziua Internațională a Copilului. Autoritățile au pregătit mai multe activități și surprize pentru cei mici

09:36 | 01.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova marchează astăzi Ziua Internațională a Copilului. Ziua este liberă pentru angajați, iar autoritățile au pregătit mai multe activități și surprize pentru cei mici, transmite MOLDPRES.

Astfel, astăzi, de la ora 10.00, Guvernul organizează în Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru”, programul pentru copii: „Celebrăm copilăria împreună”. Copiii, alături de părinți, bunici și alți membri ai familiei, sunt invitați să se alăture programului artistic, precum și expozițiilor, atelierelor și activităților pentru copii, prezentării tehnicii de intervenție și criminalistică, spectacolului din partea serviciului chinologic și al echipei canine, dar și altor surprize, inclusiv demonstrații ale sporturilor tradiționale: trântă, tragerea la otgon și oina.

Intrarea pe teritoriul Grădinii Botanice este liberă, iar primii 3000 de vizitatori vor primi înghețată gratuită, pufuleți, sucuri autohtone și alte snack-uri. 

Totodată, activități dedicate Zilei Copilului sunt organizate și în alte locații din capitală, inclusiv Parcul Valea Morilor, Parcul Alunelul, Parcul Valea Trandafirilor, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, acolo unde copii vor avea parte de un program artistic deosebit și multe surprize. 

Parlamentul a declarat anul trecut ziua de 1 iunie ca sărbătoarea nelucrătoare pentru toți angajații. 

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată în Republica Moldova anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1959.

 

img24004111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!