ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, de 1 iunie: „Copilărie frumoasă tuturor copiilor!”

09:42 | 01.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, marcată astăzi în Republica Moldova. Oficialul a anunțat că în curând, la Guvern se va deschide Camera copiilor, unde aceștia își vor putea petrece timpul, până la finalizarea programului de lucru al părinților, transmite MOLDPRES. 

„Ieri la Guvern am văzut multe zâmbete și entuziasm, unde împreună cu copiii colegilor din Cancelarie și Serviciul de Protecție și Pază de Stat, am sărbătorit Ziua Internațională a Copilului. Le-am dorit elevilor o vacanță frumoasă și i-am anunțat pe cei mici că, în curând, la Guvern se va deschide Camera copiilor, unde își vor putea petrece timpul, până la finalizarea programului de lucru al părinților. Copilărie frumoasă tuturor copiilor!”, a afirmat premierul Dorin Recean.

Activitățile pentru copii continuă și astăzi, începând cu ora 10:00, la Grădina Botanică din Chișinău, se va desfășura programul „Celebrăm copilăria împreună” cu suportul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Culturii. Intrarea va fi liberă pentru toată lumea, iar primii 3000 de mici vizitatori vor primi gustări dulci.

Iar Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO organizează de la ora 11:00 până la ora 14:00, un șir de activități în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău.

Programul va include ateliere de creație, jocuri interactive, face painting, desen pe asfalt, showuri distractive, quiz-uri, tombole ș.a.

Parlamentul a declarat anul trecut ziua de 1 iunie ca sărbătoarea nelucrătoare pentru toți angajații. 

Ziua Internaţională a Ocrotirii Copiilor este marcată în Republica Moldova anual la data de 1 iunie. Evenimentul este sărbătorit în conformitate cu Declaraţia Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în anul 1959.

img24004112

img24004112

img24004112

img24004112

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!