ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din Tîrnova și Bucovăț și-au ales primarii

10:01 | 03.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale scrutinului în cele două localități din țară, unde ieri a avut loc turul doi al alegerilor locale noi, informează MOLDPRES.

Astfel, în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, Vladimir Gîsca, din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a acumulat 741 de voturi, ceea ce reprezintă 100% din voturile exprimate.

Totodată, în orașul Bucovăț, raionul Strășeni, Irina Maximova, reprezentantă a Partidului Social Democrat European, a obținut 282 de voturi, ceea ce constituie 56,51% din voturi, iar Nicolae Lozovan din partea Partidului Acțiune și Solidaritate a obținut 217 de voturi, ceea ce reprezintă 43,49%.

Potrivit prevederilor Codului electoral, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

img24004133

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!