ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu: „Pentru ca vocea moldovenilor să răsune în Parlamentul European, este important ca toți cetățenii de acasă și din diasporă, cu pașapoarte europene, să participe activ la alegerile europarlamentare”

11:26 | 03.06.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Pentru ca vocea moldovenilor să răsune în continuare în Parlamentul European, este important ca toți cetățenii de acasă și din diasporă, cu pașapoarte europene, să participe activ la alegerile europarlamentare, desfășurate în perioada 6-9 iunie curent. Îndemnul a fost făcut astăzi de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), speakerul Igor Grosu, în timpul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

Oficialul a subliniat că „PAS face parte din marea familie a Partidului Popular European și își îndeamnă susținătorii să voteze pentru deputații din Partidul Național Liberal”.

Anul 2024 este un an important din punct de vedere electoral. Vom avea alegeri prezidențiale și referendum în Republica Moldova, vor avea loc alegeri europarlamentare, alegeri pe întreg continentul european, dar și SUA. Este un an în care îmi doresc ca în țara noastră și în întreaga lume să învingă pacea, democrația și libertatea. Aceste valori le putem păstra fiind într-o familie mare și unită, care se numește Uniunea Europeană. Cu toții am fost martori de cât sprijin am beneficiat în ultimii trei ani din partea acestei familii, fără a fi condiționați. Unica condiție - să facem tot posibilul ca cetățenii să trăiască în pace, bunăstare, siguranță și independență, ceea ce ne dorim și noi. În ultimii ani ne-am simțit mândri când despre Republica Moldova se vorbea în Parlamentul sau Consiliul European. Când vocea noastră răsună în cele mai importante foruri europene, când președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a spus ferm în fața la o sută de mii de oameni, la Marea Adunare Europeană, că locul Moldovei este în marea familie europeană, așa și este, pentru că moldovenii sunt europeni”, a spus Igor Grosu.

Speakerul a remarcat că în ziua alegerilor europarlamentare în Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare pentru persoanele care dețin cetățenia română. Totodată, pentru persoanele cu alte cetățenii europene, secțiile de vot vor fi deschise în incinta ambasadelor țărilor europene la Chișinău.

Cu cât mai mare va fi participarea, cu atât mai puternic va fi auzit mesajul oamenilor din Moldova. Va fi văzută direcția spre care mergem și vom primi mai ușor sprijin. Este un exercițiu cu care trebuie să ne obișnuim. Sunt sigur că într-un timp apropiat moldovenii vor participa la acest exercițiu și vom vota pentru deputații noștri în Parlamentul European. În urma acestor alegeri, ne dorim ca în Parlamentul European să ajungă cât mai mulți deputați ca Siegfried Mureșan și Adina Ioana Vălean, care să negocieze cu toți colegii pentru a obține lucruri bune pentru Republica Moldova, România și întreaga Europă”, a spus președintele Parlamentului.

Alături de Igor Grosu, la conferința de presă au participat deputați și primari, care au îndemnat cetățenii să participe la alegerile europarlamentare. „Fiecare vot contează. Mereu am spus că cetățenii își doresc ca Republica Moldova să fie un stat european. Pe 9 iunie să mergem la vot, astfel încât europarlamentarii să fie vocea noastră în Parlamentul European. Votați cu încredere Partidul Național Liberal”, a menționat deputatul PAS, Veronica Roșca.

La rândul său, deputatul Petru Frunze, președinte al Ligii Aleșilor Locali din cadrul PAS, a specificat că rezultatele alegerilor europarlamentare vor avea un impact direct asupra dezvoltării localităților Republicii Moldova. „Satele și orașele noastre au nevoie de investiții, iar acest lucru îl poate asigura UE. Acest fapt a fost demonstrat deja. Autoritățile publice locale au capacitatea să implementeze proiecte, fiind instruiți de reprezentanții autorităților publice locale din România. În așa mod s-a reușit realizarea proiectelor de infrastructură, educației și cultură. Îndemnăm cetățenii să voteze Partidul Național Liberal și împreună să aducem Republica Moldova în UE”, a subliniat Petru Frunze.

Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, în Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona Centru (13 secții în Chișinău), 17 secții de votare în zona de nord și 7 în sudul Republicii Moldova.

img24004135

img24004135

img24004135

img24004135

img24004135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!