ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenția de Mediu va primi din partea României un laborator mobil performant pentru prelevarea probelor de apă, aer și sol

10:42 | 07.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Agenția de Mediu din Moldova va primi un laborator mobil performant pentru prelevarea probelor de apă, aer și sol, care va stabili gradul de poluare. Donația va fi oferită de Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) din România, informează MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut în timpul unei întrevederi între consiliera șefei statului în domeniul protecției mediului și schimbărilor climatice, Iuliana Cantaragiu, și președintele ANPM din România, Laurențiu-Alexandru Păștinaru, și vicepreședintele ANPM, Eugen Cozma.

„Asistența va contribui la dezvoltarea rețelei de monitoring a calității mediului, lucru fundamental pentru elaborarea politicilor de mediu la nivel de țară”, a spus Iuliana Cantaragiu.

De asemenea, în timpul discuțiilor, Iuliana Cantaragiu și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit de către Guvernul României destinat protecției mediului, gestionării resurselor naturale și schimbărilor climatice.

img24004270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!