ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

METEO // Vremea se încălzește în weekend

09:33 | 15.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Un sfârșit de săptămână fără ploi anunță meteorologii. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), vremea se va încălzi simțitor în zilele ce urmează. Temperatura aerului va crește ziua până la +27°C sâmbătă și +29°C vor fi înregistrate luni, transmite MOLDPRES.

După o perioadă ploioasă însoțită de furtuni, condițiile meteorologice se ameliorează. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat, doar sâmbătă pe timp de zi cu unele intensificări.

La noapte vor fi înregistrate maxime termice cuprinse între +12..+18°C.

Ziua, temperatura aerului va crește treptat. Sâmbătă, valorile termice vor fi cuprinse între +22..+27°C. În orele dimineții, mercurul în termometre indică +17°C la Chișinău. Se prevăd intensificări ale vântului.

Duminică, cerul va fi acoperit de nori, minima termică va indica +14°C, maximele vor atinge +27°C. Vântul se va potoli, suflând cu o viteză 18 km/h.

Luni, ziua se anunță a fi mult mai caldă. Cerul va fi parțial înnorat. Minima termică va indica +15°C, maximele vor atinge +29°C. Vântul se va potoli, suflând cu o viteză 18 km/h.

În următoarele zile, valorile termice vor crește și vor depăși +30°C pe timp de zi.

Potrivit SHS, în a doua jumătatate a lunii iunie se prevede vreme caniculară.

img24004480

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!