ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marșul comunității LGBT „Moldova Pride” a avut loc la Chișinău

18:22 | 16.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Un marș al comunității LGBT din R. Moldova „Moldova Pride” a avut loc astăzi la Chișinău. Potrivit organizatorilor, marșul este organizat pentru a sensibiliza opinia publică despre cazurile de discriminare la care sunt supuși reprezentanții minorităților sexuale.

Îmbrăcați în ținute colorate, participanții la marș s-au întâlnit la intersecția străzilor București și Ismail și au mers spre scuarul Consiliului Europei de pe strada Serghei Lazo din capitală.

Sloganul campaniei din acest an este „De la noi taxe, de la stat lege”. „Prin acest slogan, comunitatea LGBTQI+ din Republica Moldova cere statului legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele trans”, au comunicat reprezentanții Centrului de Informații GENDERDOC-M.  

Între timp, mai mulți preoți și un grup de activiști ortodocși, cu icoane și steaguri bisericești, au organizat o contramanifestație lângă monumentul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Responsabilii din cadrul direcțiilor Primăriei municipiului Chișinău au anunțat că circulația troleibuzelor de pe strada București a fost afectată în urma desfășurării Marșului.

Cu o zi înainte, sâmbătă 15 iunie, la Chișinău a avut loc Marșul Național al Familiei în susținerea familiilor tradiționale.

 

img24004498

img24004498

img24004498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!