ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Cercetătorii și inventatorii de la USMF „Nicolae Testemiţanu” au obținut 35 de medalii la expoziția „Euroinvent”

10:39 | 18.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Cercetătorii și inventatorii de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) „Nicolae Testemiţanu” au obținut 35 de medalii la Expoziția Europeană de Creativitate și Inovare „Euroinvent”, ediția a XVI-a, informează MOLDPRES.

Aceștia au obținut: 14 medalii de aur, 11 - de argint și 10 - de bronz; 6 diplome de excelență, precum și premii speciale și certificate de excelență acordate din partea altor instituții. Astfel, 10 dintre medalii sunt acordate pentru lucrări științifice elaborate în colaborare cu Institutul de Medicină Urgentă.

De asemenea, cercetătorii și inventatorii au obținut patru trofee speciale: Premiul Mare pentru Cercetare acordat USMF „Nicolae Testemițanu”; Premiul pentru femeie inventatoare; Premiul „Pro Scientia et Innovatio” acordat unui colectiv de autori; Premiul (Cupă) acordat USMF „Nicolae Testemițanu” din partea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, România.

Universitatea a fost reprezentată la expoziție de conferențiarul universitar Oleg Solomon, decanul Facultății de Stomatologie și cercetătoarea Mariana Jian.

Salonul „Euroinvent” s-a desfășurat la Iași, sub egida International Federation of Inventors' Associations (IFIA) și World Inventions Intellectual Property Associations (WIIPA).

img24004540

img24004540

img24004540

img24004540

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!