ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență

12:41 | 19.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/.Un bărbat, învinuit de săvârșirea a două episoade de trafic de influență a fost condamnat la trei ani de închisoare. Acesta a pretins 5 000 de euro de la un bărbat promițând că poate influența persoane din cadrul Ambasadei României, să urgenteze soluționarea procedurii de redobândire a cetățeniei române, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, episoadele de trafic de influență au avut loc în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023.

Urmărirea penală a durat nouă luni, cauza penală fiind trimisă în instanță în decembrie 2023. Recent, instanța a recunoscut vinovat inculpatul stabilindu-i o pedeapsă sub formă de închisoare pentru un termen de trei ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Totodată, de la inculpat au fost confiscate și trecute în folosul statului mijloacele bănești în suma de 5 000 de euro, cât și 8 000 de euro recunoscute în calitate de corp delict, cu titlu de bunuri rezultate din infracțiune.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

img24004577

img24004577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!