ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul în havuzurile din capitală

10:10 | 23.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Cetățenii sunt îndemnați să evite scăldatul în havuzurile din capitală întrucât apa vine din sistemul centralizat al orașului și are temperaturi de până la zece grade Celsius, informează MOLDPRES.

Autoritățile municipale atenționează că expunerea îndelungată la apă cu temperatură scăzută poate cauza anumite afecțiuni, în special la copii. Astfel, părinții ori supraveghetorii acestora, în timpul jocurilor, trebuie să dea dovadă de precauție.

De asemenea, primăria capitalei a precizat că havuzurile din Parcul „Valea Morilor”, Grădina Publică Ștefan cel Mare, Parcul Catedralei, Parcul Memorial Afgan, Parcul Șipca, Parcul Alunelul, Parcul „Valea trandafirilor”, Complexul Memoria Victimelor Deportărilor și cele două havuzuri aflate în scuarul Maria Bieșu sunt dezinfectate zilnic.

În fiecare zi de luni, se adaugă substanțe chimice necesare menținerii unei concentrații neutre a apei. Specialiștii întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” sunt antrenați permanent în lucrările de mentenanță și întreținere a havuzurilor din capitală – pe vreme rece, au avut loc activități de conservare, iar în timpul sezonului estival sunt executate lucrări săptămânale de curățare și profilaxie”, a subliniat primăria capitalei.

În capitală există 14 havuzuri funcționale. Acestea au fost conectate începând cu 1 mai.

img24004634

img24004634

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!