ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat în vârstă de 31 de ani s-a înecat în lacul din Parcul Valea Trandafirilor

12:37 | 23.06.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Un bărbat în vârstă de 31 de ani s-a înecat aseară în lacul din Parcul Valea Trandafirilor. Cadavrul a fost scos de scafandrieri abia dimineață, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în seara zilei de 22 iunie către ora 20:15 salvatorii și scafandrierii IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucrărilor subacvatice, după ce o persoană  a intrat în apa lacului și nu a mai ieșit.

La fața locului au intervenit angajații Direcției regionale căutare-salvare nr.1 și efectivul Detașamentului salvatori și pompieri Centru. Ajunși, aceștia au început lucrările de căutare subacvatică, însă persoana nu a fost de găsit. Astfel, către dimineața zilei de 23 iunie scafandrierii au continuat căutările, iar către ora 07:36 cadavrul persoanei, un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost depistat și extras la mal.

În acest context, IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. Salvatorii îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri special amenajate și dotate cu stații de salvare și să evite scăldatul pe timp de noapte, dar și în urma consumului băuturilor alcoolice.

img24004686

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!