ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE // Lucrările de reabilitare a podului de la Basarabeasca, pe ultima sută de metri

18:12 | 25.06.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Pe podul de șosea de pe drumul R3 Chișinău – Hâncești – Cimișlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina (podul de la Basarabeasca) au loc ultimele lucrări de reabilitare, a anunţat astăzi Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), citat de MOLDPRES.

Potrivit oficialului, pentru moment, se montează parapetul de siguranță și sunt vopsite elementele podului pentru a asigura protecția anticorozivă a acestora. „Podul se afla într-o stare avariată și prezenta un pericol pentru toți cei care circulau pe-aici”, a precizat oficialul.

Lucrările de reabilitare s-au început în iulie anul trecut, iar în următoarele zile drumarii vor aplica marcajul rutier și vor deschide din nou circulația, de data aceasta în siguranță și confort.

„Vom continua să construim și să reabilităm poduri și drumuri. Împreună construim Moldova Europeană”, a rezumat şeful MIDR.

Reabilitarea acestui pod reprezintă un pas semnificativ către dezvoltarea durabilă a infrastructurii rutiere regionale, contribuind la asigurarea unei mobilități mai sigure și eficiente pentru toți cetățenii.

 

img24004748

img24004748

img24004748

img24004748

img24004748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!