ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere

19:07 | 25.06.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Integrarea europeană a Republicii Moldova va contribui la crearea unei comunități europene mai sigure și mai prospere. Despre beneficiile extinderii Uniunii Europene și pașii pe care-i urmează țara noastră în acest proces au vorbit prim-ministrul Dorin Recean și Olivér Várhelyi, Comisarul european pentru vecinătate și extindere, în cadrul unei întrevederi.

Discuțiile s-au axat pe aspecte de securitate regională și consolidarea cooperării în acest domeniu, combaterea dezinformării și a amenințărilor hibride și etapele pe care țara noastră le urmează în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Premierul Dorin Recean a reconfirmat angajamentul autorităților în implementarea reformelor structurale și alinierea la standardele europene în domeniile cheie, cum ar fi justiția, drepturile omului, economia. În același timp, a fost solicitată sprijinirea și pe viitor a implementării acquis-ului comunitar, a dezvoltării infrastructurii și a procesului de reconstrucție a Ucrainei.

„Cu ajutorul politic, tehnic și financiar al partenerilor europeni am reușit să depășim șocul asupra economiei moldovenești, cauzat de războiul din țara vecină. Acum suntem hotărâți să creăm condiții pentru o creștere economică sustenabilă, pentru prosperitatea tuturor cetățenilor noștri”, a conchis prim-ministrul.

img24004751

img24004751

img24004751

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!