ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Expoziția „Republica Moldova Prezintă”, la Brașov: Au fost inițiate 20 de contacte și acorduri de intenție între agenții economici de pe ambele maluri ale Prutului

14:43 | 03.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Agenți economici din Republica Moldova au inițiat 20 de contacte și acorduri de intenție cu întreprinzători din România în urma desfășurării la Brașov a Expoziției „Republica Moldova Prezintă”. În cadrul acesteia, 40 de companii din R. Moldova și-au prezentat produsele și serviciile consumatorilor de peste Prut. Organizatorii susțin că expoziția a fost una de succes și a fost vizitată de peste 15 mii de persoane, fiind confirmată intenția ca acest proiect să devină unul tradițional, transmite MOLDPRES. 

Expoziția, ajunsă la cea de-a IV-a ediție, s-a desfășurat în perioada 28-30 iunie în Piața Sfatului din orașul Brașov, România. Companiile din Republica Moldova, care au participat la eveniment și-au expus produsele și serviciile din domenii de activitate precum: industria alimentară și agricolă, industria ușoară, textile, industria construcției de utilaj, mobilă, producția de vinuri, băuturi spirtoase, produse cosmetice naturiste. La ediția curentă au participat și standurile colective ale Consiliilor Raionale Călărași și Hâncești.

Pe parcursul celor trei zile de expoziție au fost inițiate peste 20 de contacte și acorduri de intenție dintre agenții economici din R. Moldova și cei din România. Șase contracte aflate la faza de negociere și stabilire a clauzelor contractuale au fost din domeniul agro-alimentar și textile.

Standurile expozanților au fost amplasate în Piața Sfatului Brașov, punct central pentru localnicii și turiștii acestui oraș, ceea ce a oferit posibilitatea participanților să se bucure de un număr remarcabil de vizitatori nu doar din România, ci și din alte state, testând, astfel, gusturile mai multor tipuri de consumatori.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a declarat că România reprezintă o piață bună de extindere pentru Republica Moldova, iar potențialul Brașovului, în cadrul economic românesc, este unul din cele mai importante. „Suntem mândri de rezultatele companiilor noastre. Eram siguri că și la această ediție publicul brașovean va fi entuziasmat de produsele moldovenești, pentru că Republica Moldova are produse și servicii competitive. Noi avem antreprenori de succes, pe care CCI a R. Moldova va continua să-i promoveze și să le ofere suport pentru a accede pe noi piețe”, a menționat Sergiu Harea.

Expoziția a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Primăria municipiului Brașov, Camera de Comerț și Industrie din Brașov, Consiliul județean Brașov și Ambasada Republicii Moldova în România.

 

img24005010

img24005010

img24005010

img24005010

img24005010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!