ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a participat la festivitatea de absolvire a Universității Tehnice a Moldovei

07:53 | 04.07.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare a diplomelor a participat și prim-ministrul Dorin Recean, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Premierul a venit cu un mesaj de felicitare pentru absolvenți și le-a mulțumit pentru efortul depus. De asemenea, Dorin Recean a vorbit despre contribuția pe care o pot aduce aceștia la dezvoltarea Republicii Moldova, în special, pe calea de aderare la Uniunea Europeană. 

„Voi reprezentați progresul și sunteți mândria noastră. Sunt sigur că veți avea un aport important la dezvoltarea țării, ne bazăm pe voi în acest sens. Nu există domeniu de activitate în Republica Moldova în care să nu fie și aportul substanțial al absolvenților UTM”, a spus șeful Executivului. 

Universitatea Tehnică a Moldovei a fost fondată în anul 1964. În prezent, aceasta cuprinde 11 facultăți. Printre cele mai cunoscute proiecte dezvoltate de UTM se numără: Cybercor, Tekwill, Agrotek Arena și TUMnanoSAT, primul satelit moldovenesc în spațiu.

 

img24005025

img24005025

img24005025

img24005025

img24005025

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!