ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Atenție: Restricții de circulație în capitală pe timp de caniculă

08:38 | 06.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Conducerea capitalei reamintește conducătorilor auto și agenților economici că în zilele cu temperaturi caniculare, de peste 30˚C, este interzisă circulația mașinilor de mare tonaj pe străzile din Chișinău, pe timp de zi, comunică MOLDPRES.

Potrivit municipalității, măsura este luată pentru a preveni deteriorarea învelișului asfaltic de pe drumurile publice.

Conform Deciziei Comisiei Situații Excepționale a municipiului Chișinău, din 25 iulie 2023, intervalul de limitare a deplasării vehiculelor grele este valabil în intervalul orelor 08:00 - 21:00, pe perioada caniculară.

Restricțiile vizează unitățile de transport care depășesc capacitatea de 20 de tone, cu excepția celor care transportă produse alimentare, materiale destinate prevenirii/lichidării situațiilor excepționale, vehicule destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și celor implicate în reabilitarea drumurilor, în limitele șantierelor de construcție.

img24005100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!