ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate, Oliver Varhelyi, vine miercuri la Chișinău

11:55 | 08.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate, Oliver Varhelyi, vine miercuri la Chișinău. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES. 

„În ceea ce privește agenda premierului Recean, suntem în așteptarea mai multor oficiali europeni care vor vizita țara noastră. Miercuri vom găzdui vizita Comisarului European pentru Extindere și Vecinătate, Oliver Varhelyi. Acesta va susține o conferință de presă cu premierul Recean în după-amiaza zilei de miercuri”, a spus Daniel Vodă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a adăugat că în timpul vizitei la Chișinău a lui Oliver Varhelyi „va fi discutată agenda europeană a țării noastre, dar și modalitățile prin care putem să avansăm pe subiectele de actualitate ce vizează procesul de integrare europeană al Republicii Moldova, accesarea de oportunități noi pentru țara noastră în contextul în care am deschis procesul de negocieri și urmează munca tehnică în grupurile de lucru”.

„Acestea și alte subiecte vor fi discutate de oficiali, dar și un important sprijin și suport din partea Bruxelles-ului pentru ceea ce fac autoritățile de la Chișinău pe drumul de integrare europeană”, a conchis Daniel Vodă.

Detalii despre eveniment vor fi oferite în timpul apropiat. 

img24005147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!