ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, propus de PSRM pentru a candida din partea opoziției la prezidențiale

11:53 | 08.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, a fost propus de PSRM pentru a candida din partea opoziției la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul socialiștilor, Igor Dodon, care a solicitat partidelor de opoziție să susțină candidatul înaintat, transmite MOLDPRES.

Președintele PSRM, Igor Dodon, a subliniat că formațiunea nu va înainta un candidat partinic la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.

„Cetățenii așteaptă ca opoziția să participe în comun la acest scrutin – un gest de maturitate politică. Oamenii își doresc consolidarea forțelor politice de opoziție și o strategie de dezvoltare eficientă. Nu mai avem timp de pierdut, suntem datori să răspundem solicitărilor. PSRM nu va înainta un candidat partinic la alegerile prezidențiale. Vom susține un candidat apartinic, un candidat unic, în jurul căruia să se consolideze opoziția. Este important să dăm dovadă de maturitate politică”, a subliniat Igor Dodon.

Liderul PSRM a remarcat că fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, este un candidat profesionist și a solicitat partidelor de opoziție să-l susțină. „Cu toată încrederea îl susținem pe Alexandr Stoianoglo. Acesta posedă autoritate profesională și principialitate - calitățile caracteristice unui președinte. Solicităm suport din partea altor formațiuni din opoziție în susținerea acestuia. Invit să ne reunim și să discutăm la acest subiect”, a spus Igor Dodon.

La rândul său, fostul Procuror General, Alexandr Stoianoglo, a precizat că decizia de a candida la alegerile prezidențiale a fost influențată de mai mulți factori. „Acum nu e loc pentru orgolii și ambiții, există doar responsabilitate și sarcini trasate. Ne dorim o Moldovă europeană neutră, cu garanții sociale și de securitate. Nu sunt un politician, în spatele meu nu există proiecte politice. Sunt capabil să discut cu liderii formațiunilor, indiferent de viziunea acestora. Misiunea unui șef de stat este să unifice, să caute un compromis, de acest lucru au nevoie oamenii”, a afirmat Alexandr Stoianoglo.

Alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova vor fi organizate pe data de 20 octombrie curent. În aceeași zi, se va desfășura și referendumul republican constituțional privind aderarea țării la UE.

img24005148

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!