ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concurs lansat de MEC: 150 de grădinițe vor putea deschide centre de joc și învățare

15:03 | 09.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 9 iul. /MOLDPRES/. Un număr de 150 de grădinițe din țara noastră vor putea deschide centre de joc și învățare. Sălile pentru viitoarele centre vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice corespunzătoare pentru activități educaționale. Un concurs în acest sens a fost lansat de Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu UNICEF, transmite MOLDPRES.

Pe lângă mobilier și materiale didactice, fiecare centru de învățare și joc va fi dotat cu cărți și locuri de lectură special amenajate pentru stimularea cognitivă, seturi LEGO și DUPLO pentru dezvoltarea abilităților motorii și creative, kituri educaționale pentru profesori și părinți, circa 70 de titluri de cărți care fac parte din programul de educație socio-emoțională, peste 10 titluri de cărți pentru stimularea cititului.

Pentru a participa la concurs, grădinițele trebuie să întrunească următoarele criterii: să aibă între 8-12 grupe; să dispună de spațiu de aproximativ 50-60 m2, reparat și pregătit să găzduiască 15-20 copii; să aibă posibilitatea de a asigura participarea copiilor vulnerabili din comunitate în activități educaționale non-formale, dar și disponibilitatea de a primi și alți copii din comunitate, în afară de cei înscriși în instituție. 

Pentru a aplica la concurs, instituțiile de educației timpurie sunt invitate să completeze un formular până la 24 august 2024. Deciziile referitor la grădinițele selectate vor fi anunțate până la 10 septembrie curent. Proiectele selectate urmează a fi implementate până la finele anului școlar 2025.

 

img24005203

img24005203

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!