ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Covurlui din raionul Leova va înregistra 60 ha de pădure în fondul forestier

09:39 | 10.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Satul Covurlui din raionul Leova este printre primele localităţi care a răspuns la apelul Ministerului Mediului să înregistreze terenurile împădurite în fondul silvic. În prezent, localitatea se află în proces de înregistrare a 60 ha de pădure în fondul forestier, transmite MOLDPRES.

Aflat la Leova, ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, a declarat că această pădure va rămâne în proprietatea administrației publice locale, însă, odată înregistrată, va fi protejată, îngrijită și administrată, conform prevederilor Codului Silvic.

„Astfel de situații sunt frecvente în întreaga țară, unde terenurile împădurite figurează în cadastru ca pășune, teren agricol sau teren degradat. Aceste terenuri nu sunt administrate corespunzător și riscă să fie vândute, arendate sau exploatate ilegal”, a estimat oficialul.

Şeful principalei autorități de mediu încurajează toți primarii din țară să urmeze exemplul și să înregistreze terenurile împădurite în fondul silvic. Prin acest demers, Ministerul Mediului va putea înregistra toate suprafețele împădurite, primăriile vor putea gestiona corect aceste păduri, iar „cetățenii vor avea siguranța că pădurile sunt protejate și transmise generațiilor viitoare”.

img24005221

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!