ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE // Reabilitarea podului peste Bâc este în plină desfăşurare

13:00 | 11.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. Continuă lucrările de reabilitare la obiectivul: podul peste râul Bâc și pasajul peste calea ferată pe drumul M1 Frontieră cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 94 – 95, Etapa II. Stadiul fizic de execuție în prezent este următorul: podul peste râul Bâc – 50%; pasajul peste calea ferată – 45%; drumul principal M1 – 60%; drumurile de acces la nodul rutier – 55%; consolidarea albiei râului Bâc – 35%, transmite MOLDPRES cu trimitere la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit sursei citate, acest proiect este complex și include următoarele lucrări în desfășurare: construcția a circa 2 km de drum (inclusiv drum de acces zona Pruncu (denivelat), str. Pietrăriei, bretele de acces str. Calea Ieșilor, acces s. Ghidighici); construcția a 2 poduri (un pod de încrucișare cu lungimea de circa 80 m, lățimea circa 14 m, care denivelat asigură traversarea r. Bâc, și a drumului de acces spre str. Pietrăriei); benzi de circulație (la ambele poduri)​ 2 x 3,75 m; trotuar pe stânga (la ambele poduri)​ 1,50 m; sistem modern de iluminat electric exterior, cu montarea a 52 de piloni, corpuri de iluminat, instalarea a cca 2 km de cablu pentru acesta; regularizarea albiei râului Bâc pe o lungime de cca 1 km, inclusiv consolidarea acesteia; zid de sprijin din gabioane, cu o lungime de 150 m; construcția a 5 podețe; stație de epurare a apelor pluviale.

Valoarea proiectului constituie circa 184 mii de lei (9200 euro), bani alocați din mijloacele financiare ale fondului rutier. ASD reiterează importanța strategică a acestui proiect de infrastructură care va aduce îmbunătățiri semnificative pentru fluidizarea traficului pe drumul M1, minimizarea ambuteiajelor în zonă și îmbunătățirea siguranței rutiere. Astfel, se va reduce timpul de călătorie pentru traficul care ocolește capitala, precum și pentru șoferii care fac naveta din localitățile apropiate și alte suburbii.

 

img24005297

img24005297

img24005297

img24005297

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!