ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Incendiu la Cantemir // Flăcările au cuprins case părăsite și vegetația uscată. O persoană a decedat

15:35 | 11.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iul. /MOLDPRES/. În după amiaza zilei de 11 iulie 2024, pompierii au intervenit conform nivelului sporit de intervenție în raionul Cantemir, localitatea Șamalia. Cinci case părăsite și vegetația uscată de pe șase hectare au luat foc. În timpul intervenției pompierii au depistat cadavrul carbonizat al unui bărbat, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:11.Conform primelor informații, vegetația uscată a fost cuprinsă de foc, iar în condiții de caniculă, focul s-a răspândit cu repeziciune spre mai multe case de locuit din preajma.

La fața locului au fost îndreptate șapte autospeciale. Ajunși, salvatorii au stabilit că flăcările au cuprins cinci case părăsite și vegetația uscată dintre acestea, cu suprafața de circa șase hectare. Focul a mistuit  două case părăsite, altele trei au fost parțial afectate.

Totodată, în timpul intervenției pompierii au depistat cadavrul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 81 de ani într-o grădină a unei case afectate de flăcări.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU repetat îndeamnă populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă.

img24005307

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!