ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii moldoveni au participat la exercițiul multinațional „JCET–2024”

10:40 | 12.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naționale au participat în perioada 30 iunie – 12 iulie la exercițiul multinațional „JCET–2024” (Joint Combined Exchange Training) în România, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, la instruirea comună au participat militari moldoveni din cadrul Batalionului cu Destinație Specială „Fulger” și militari români din Batalionul 52 Operații Speciale „Băneasa–Otopeni”.

Scopul exercițiului „JCET–2024” este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii participanți și dezvoltarea capabilităților pentru executarea misiunilor speciale.

Pe parcursul desfășurării exercițiului au fost organizate acțiuni tactice, trageri de luptă avansate și misiuni specifice de combatere a terorismului.

„JCET–2024” a avut loc în conformitate cu Planul de activități externe al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024.

img24005326

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!