ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Incendiu de vegetație masiv la Cahul. Șase echipe de pompieri luptă cu flăcările

17:04 | 15.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/.În după amiaza zilei de astăzi, pompierii din sudul țării au fost solicitați la lichidarea unui incendiu de pădure la Cahul. Focul au distrus deja circa șase hectare de pădure din suprafața totală de 10 hectare, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, apelul a fost recepționat la ora 14:52, iar potrivit informațiilor înregistrate focul a cuprins pădurea și iarbă uscată de la periferia municipiului Cahul.

Pentru stingerea flăcărilor, la fața locului au fost îndreptate șase echipe de pompieri și cinci unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale.

La moment, angajații IGSU continuă să lucreze la fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU repetat îndeamnă populația să fie prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru evitarea izbucnirii incendiilor forestiere și de vegetație uscată.

În timpul odihnei în spații forestiere persoanele sunt îndemnate de salvatori să stingă rugurile și mangalurile la plecare, dar şi să nu lase nesupravegheate sursele de foc deschis.

img24005387

img24005387

img24005387

img24005387

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!