ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Luptătorul de stil liber Maxim Saculțan va reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris

18:58 | 15.07.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 15 iul. /MOLDPRES/. Luptătorul de stil liber Maxim Saculțan ne va reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris, transmite MOLDPRES. 

Federația Internațională de lupte i-a oferit sportivului nostru cota de participare pentru Olimpiada de Vară, grație rezultatului obținut la Campionatul Mondial de lupte, rezervat seniorilor, de la Belgrad, Serbia din acest an.

Maxim Saculțan va concura la Jocurile Olimpice de la Paris în categoria de greutate de până la 65 kg, și va fi al doilea luptător de stil liber, după Radu Lefter (97 kg), care ne va reprezenta țara la Olimpiada de Vară.

După atribuirea cotei de calificare lui Maxim Saculțan, Republica Moldova va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris de șapte luptători, în concursul de lupte libere, greco-romane și lupte feminine, fiind și cel mai numeros lot din istoria participării țării noastre la Olimpiada de Vară.

Ultima dată, când Republica Moldova a fost reprezentată la Jocurile Olimpice, de cel puțin doi sportivi la proba lupte libere, a fost în anul 2016. La olimpiada din Rio de Janeiro au evoluat Nicolae Ceban și Eugen Nedealcu.

img24005390

img24005390

img24005390

img24005390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!