ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medici de pe ambulanță din Călărași au fost bătuți de pacientul pe care veniseră să îl salveze

12:18 | 16.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Membrii echipei SAMU Călărași au fost bătuți cu cruzime de un pacient și amicul său de pahar. Cazul a avut loc duminică în localitatea Nișcani, raionul Călărași, comunică MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, la ora 02:21, un tânăr de 26 ani a solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească pe motivul „plagă la antebraț”.

Ambulanța a ajuns în nouă minute la adresa indicată, lângă un izvor, unde a depistat doi bărbați în stare de ebrietate. La întrebarea „Ce s-a întâmplat?” felcerul echipei a fost agresat de către solicitant, iar la cererea de a se urca în ambulanță pentru examinare a fost lovit cu pumnii și picioarele la cap.

În ajutor a ieșit conducătorul ambulanței, care a fost lovit la cap și aruncat într-un șanț. După fapta săvârșită, indivizii au fugit în direcție necunoscută, iar felcerul în stare gravă a reușit să solicite ajutor. Membrii echipei de pe ambulanță au fost preluați de urgență de colegii săi și spitalizați cu diverse traumatisme.

În urma incidentului, felcerul s-a ales cu traumă cranio-cerebrală, comoție cerebrală, fractură închisă a oaselor nasului. Infirmierul a fost internat cu contuzia țesuturilor moi a antebrațului, iar șoferul ambulanței cu contuzia mandibulei pe stânga și contuzia țesuturilor moi a antebrațului drept.

La fața locului a fost chemat un echipaj de poliție. Oamenii legii continuă investigarea cazului și urmează să stabilească circumstanțele.

img24005405

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!