ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Performanțele serviciului veterinar din R. Moldova vor fi evaluate de Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor

13:59 | 16.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) găzduiește, în perioada 15-26 iulie, misiunea de evaluare a performanței serviciului veterinar al Republicii Moldova, care este realizată de către Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH PVS Evaluation Mission), transmite MOLDPRES.

În cadrul vizitei oficiale a reprezentanților WOAH (cu statut de experți internaționali) urmează a fi realizate întruniri cu mai multe instituții guvernamentale, instituții de învățământ cu profil veterinar, asociații neguvernamentale care au tangență cu domeniul veterinar și de creștere a animalelor.

La fel, urmează a fi efectuate vizite la subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, posturile de inspecție la frontieră, laboratoarele veterinare, la agenți economici cu activități de creștere a animalelor etc.

„Misiunea de evaluare a performanței serviciului veterinar reprezintă un instrument de susținere ale țărilor membre ale Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor și are ca scop îmbunătățirea durabilă a serviciilor naționale veterinare și a serviciilor de sănătate a animalelor acvatice.  Mecanismul de evaluare demarat vine ca urmare a solicitării ANSA, este independent și aprofundat și face posibilă identificarea punctelor forte și a domeniilor care necesită îmbunătățire. Pe final vor fi emise recomandările și soluțiile adaptate, în mod specific fiecărei țări, pentru îmbunătățire și investiții durabile”, explică ANSA.

Republica Moldova este parte a Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor, conform Hotărârii Parlamentului din septembrie 1994 privind aderarea Republicii Moldova la Biroul Epizootic International.

img24005411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!