ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

METEO// Valul de căldură va scădea din intensitate și aria de răspândire

14:22 | 17.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a modificat astăzi harta avertizărilor meteorologice, dat fiind faptul că valul de căldură va scădea din intensitate și aria de răspândire, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, mâine, 18 iulie, în mare parte ţării se va atesta Cog galben de caniculă, iar temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33..+35°C. În sudul ţării se va înregistra Cod portocaliu, iar temperatura maximă a aerului va atinge valori între +36..+39°C şi doar în câteva raioane din nord valorile termice vor reveni la normal, încadrându-se în Cod verde.

Temperatura minimă în cea mai mare parte a țării nu va coborî sub 20°C.

Anterior, meteorologii au emis şi Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil astăzi din amiază și până la ora 24.00. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a menționat că în această perioadă se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

 

img24005446

img24005446

img24005446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!