ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Pagube în raionul Glodeni: furtuna a doborât copaci, a deteriorat țevi de gaz și a rupt fire electrice

20:21 | 17.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Mai mulți copaci au fost doborâți în raionul Glodeni în urma ploii și vântului puternic din seara zilei de astăzi. Furtuna a deteriorate țevi de gaz și a rupt fire electrice, informează MOLDPRES.

În acest context, oamenii legii au îndemnat cetățenii să supravegheze copiii, să fie prudenți pe traseu și să nu atingă obiecte care ar putea să le pună viața și sănătatea în pericol. În prezent, polițiștii în comun cu echipele specializate activează pentru a înlătura pagubele.

Meteorologii au emis Cod galben de instabilitate atmosferică, valabil astăzi din amiază și până la ora 24.00. În această perioadă se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină. Astfel, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/m2 și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În cazul Codului galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, iar fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

img24005455

img24005455

img24005455

img24005455

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!