ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Percheziții la Postul vamal Leușeni: patru angajați ai Serviciului Vamal, reținuți într-un dosar de corupție

11:41 | 18.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți astăzi într-un dosar de corupție, în urma perchezițiilor desfășurate în această dimineață la Postul vamal Leușeni, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), descinderile au avut loc la Postul vamal Leușeni, precum și la domiciliile unor angajați ai Serviciului Vamal, în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de corupție. În urma acțiunilor, patru vameși au fost reținuți pentru 72 de ore.

„Bănuiții ar fi pretins și acceptat diverse sume de bani de la transportatorii de colete și pasageri care operau curse internaționale din și spre țările Uniunii Europene. Remunerările ilicite ar fi fost pretinse pentru facilitarea procedurilor vamale sau pentru eludarea completă a acestora cum ar fi: omiterea verificărilor minuțioase privind bunurile transportate și, respectiv, scutirea de achitare a drepturilor de import”, a precizat CNA.

În această dimineață au fost desfășurate opt percheziții care au vizat birourile de serviciu, automobilele și domiciliile bănuiților. În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate mijloace financiare, proveniența cărora urmează a fi stabilită, purtători de informații și alte probe relevante pentru cauză.

Cercetările continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Bălți în conlucrare cu reprezentanții Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal.

img24005467

img24005467

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!