ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a obținut medalii și mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică

09:57 | 22.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Elevi din Republica Moldova au obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, medalia de argint a fost obținută de Marius Cerlat, elev la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău. Medaliați cu bronz sunt elevii Timur Degteari și Alin Popescu, iar mențiunile de onoare au fost obținute de Mihai Eșanu și Laura Șestacov, elevi ai aceleiași instituții de învățământ.

La cea de-a 65-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică au participat 609 elevi din 109 țări.  Republica Moldova a fost reprezentată de cinci  elevi și doi profesori.

Competiția s-a desfășurat în Bath, Marea Britanie, în perioada 11-22 iulie 2024.

img24005548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!