ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei trece în subordinea Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI

12:56 | 25.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei trece din subordinea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în cea a Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege votat astăzi în a doua lectură de 55 de deputați, informează MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține Guvernului și a fost elaborată cu scopul de a îmbunătăți procesul educațional și formarea profesională în cadrul MAI.

Potrivit autorilor, Academia „Ștefan cel Mare” are capacitatea necesară pentru a crește nivelul de competitivitate și atragerea proiectelor de dezvoltare și științifice, pentru a crea oportunități de pregătire fizică, profesională și tactică, precum și pentru a antrena în procesul didactic persoane cu înaltă experiență profesională din sistemul afacerilor interne.

De asemenea, documentul conține unele îmbunătățiri ale cadrului normativ ce vizează competența Poliției de Frontieră în consolidarea securității portuare și a securității la bordul navelor.

Modificările legislative vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Guvernul, în termen de șase luni, va modifica sau va aproba actele normative necesare pentru executarea prevederilor legii.

img24005665

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!