ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

JO 2024 // Ceremonia de deschidere, modificată din cauza ploii

09:55 | 27.07.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 27 iul. /MOLDPRES/. Directorul artistic al ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, Thomas Jolly, a recunoscut că spectacolul desfăşurat vineri pe fluviul Sena a suferit "modificări'' din cauza ploilor torenţiale care au căzut asupra Parisului, dar că, în final, rezultatul a fost "destul de apropiat" la ceea ce el "proiectase", informează MOLDPRES cu referire la Agerpres și AFP.

"Încheiem o zi epică şi o traversare strălucitoare a Parisului:", a rezumat Jolly, în timpul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la aproape o jumătate de oră după încheierea evenimentului.

Ploaia a căzut aproape pe tot parcursul acestui grandios spectacol care a durat aproximativ patru ore, încheiat de Celine Dion cântând "Imnul iubirii" de Edith Piaf de la primul etaj al Turnului Eiffel şi punctat de mai multe scene pitoreşti pe Sena şi pe malurile acesteia. Precipitaţii care i-au obligat pe organizatori să se adapteze.

"Toate tablourile au fost menţinute, dar bineînţeles că au fost modificări, a trebuit să eliminăm anumite secvenţe", a declarat Thomas Jolly, explicând că ploaia le-ar fi făcut ''periculoase''.

''Am revizuit o mulţime de lucruri în timpul zilei. Ploaia chiar şi-a dorit să fie acolo, dar s-a oprit imediat după ceremonie. Numai noi ştim ce s-a păstrat, însă ceea ce a fost livrat în această seară este destul de aproape de ceea ce am proiectat", a subliniat el.

Preşedintele Comitetului de organizare 2024, Tony Estanguet, a mărturisit la rândul său, a mărturisit că "i-a plăcut" ceremonia şi a trăit "un moment superb"

"Nu am fost cruţaţi, dar până la urmă 'opera' este destul de frumoasă", a rezumat directorul ceremoniilor Paris-2024, Thierry Reboul.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Paris, în prezenţa preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi a numeroşi invitaţi de rang înalt.

img24005717

img24005717

img24005717

img24005717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!