ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase ani și șase luni de închisoare pentru un șofer care a accidentat mortal un biciclist în raionul Rîșcani

11:19 | 29.07.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Judecătoria Drochia l-a condamnat la șase ani și șase luni de privațiune de libertate pe șoferul, care în luna martie a lovit mortal un biciclist, ce se deplasa regulamentar, informează MOLDPRES.

Oamenii legii au stabilit că în timpul comiterii accidentului, bărbatul se afla în stare avansată de ebrietate, vorbea la telefon și a părăsit locul accidentului fără să acorde victimei primul ajutor. Biciclistul, un bărbat în vârstă de 57 de ani, a decedat pe loc în urma leziunilor corporale grave. Acesta, potrivit procurorilor, se deplasa regulamentar.

Accidentul a avut loc în seara zilei de 2 martie în apropiere de satul Corlăteni, raionul Rîșcani. „Inculpatul nu a oprit imediat mijlocul de transport condus și nu a asigurat pe cât posibil păstrarea urmelor accidentului rutier, nu a acordat ajutor medical victimei, părăsind locul infracțiunii și continuând deplasarea în direcția mun. Bălți”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Șoferul a oprit automobilul la câteva sute de metri de la locul accidentului, după ce a observat că, bicicleta accidentată este prinsă între farul drept și bara de protecție din față, fapt, care nu îi permitea să se deplaseze fără impedimente. A ieșit din mașină, a desprins bicicleta și a aruncat-o în șanțul de scurgere de pe partea dreaptă a carosabilului, fiind observat de câțiva martori.  

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost găsit vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane, acțiune săvârșită în stare de ebrietate” (art. 264 alin.(4) din Codul penal), „părăsirea locului accidentului rutier” (art. 266 din Codul penal) și „lăsarea în primejdie” (art. 163 alin.(1) din Codul penal).

Inculpatul și-a recunoscut parțial vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

img24005748

img24005748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!