ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

METEO // Ultima săptămână din iulie începe cu avertizare de intensificări ale vântului

15:27 | 29.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi Cod galben de intensificări ale vântului, valabil pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în intervalul de acțiune 30 iulie 2024, orele 8 – 18.00, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-18 m/s.

În acest context, SHS vine cu un apel pentru populaţie să evite aprinderea focului pe suprafețe deschise, în special în preajma spațiilor forestiere, pentru că în condiții de vânt puternic, orice sursă de aprindere poate genera incendii devastatoare. „Ţineţi-vă cât mai departe de construcţiile uşoare şi vechi; nu staţi sub copaci; nu parcați automobilele în preajma copacilor; ocoliți firele electrice”, recomandă meteorologii.

În cazul Codului galben, condițiile vremii sunt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

În următoarele zile, se aşteaptă valori termice ce vor oscila în jur de 30 de grade Celsius, cer variabil, fără precipitaţii.

 

 

img24005758

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!