ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ASP: Persoanele fizice pot deja să primească semnătura electronică pe stick

12:31 | 30.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Agenția Servicii Publice (ASP) a anunţat astăzi că eliberează semnătura electronică pe stick, pentru persoanele fizice, în două locații din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Până pe 28 august, semnătura electronică poate fi luată la unul dintre centrele multifuncționale de pe str. Mihail Sadoveanu, nr.17 și bd. Decebal, nr.6. „În viitor, cetăţenii vor avea această opțiune în toate centrele multifuncționale din țară. Semnătura electronică este accesul la EVO, iar acum e și mai ușor de obținut”, indică ASP.

Pentru a ridica semnătură electronică pe USB-token în cadrul centrelor multifuncționale ASP, cetățenii trebuie să urmeze următorii pași: să acceseze portalul STISC: www.semnatura.md; să completeze online formularul electronic; să achite serviciul prin MPay; să se prezinte la Centrul multifuncţional cu buletinul de identitate; copia cererii completate și bonul de plată achitat.

Cetățeanul se poate apropia după dispozitivul criptografic la unul din cele două centre menționate mai sus. Cererea este perfectată în maxim 15 min, după completarea acesteia online. În timp, cetățenii vor putea completa cererile de eliberare a semnăturii electronice în cadrul centrelor multifuncționale, în zona de autoservire.

„Serviciul de certificare a cheilor publice pentru semnătura electronică calificată, cu termen de valabilitate un an, costă 200 de lei (10 euro). Servicii de certificare a cheilor publice pentru semnătura electronică calificată  cu termen de valabilitate doi ani - 350 de lei”, explică Agenția Servicii Publice şi încurajează cetățenii să-și perfecteze o semnătură electronică calificată pentru a beneficia de oportunitățile pe care aceasta le oferă.  

Proiectul este realizat în colaborare cu Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC).

img24005789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!