ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Calitatea serviciilor poștale va fi îmbunătățită. Executivul a aprobat noi standarde tehnice

12:40 | 30.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Calitatea prestării serviciilor poștale va fi îmbunătățită, prin accesul utilizatorilor și furnizorilor de servicii poștale la informații exacte și actualizate. Acest lucru va fi posibil după ce Executivul a votat astăzi modificări în cadrul normativ național a standardelor tehnice pentru serviciile poștale prestate de operatorul de stat, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost elaborat în vederea alinierii la standardele Uniunii Europene. Documentul prevede că Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” urmează să respecte cerințele acestora, inclusiv în ceea ce privește timpul de livrare a trimiterilor poștale, examinarea reclamațiilor în timp restrâns și aplicarea timbrelor digitale securizate.

„În acest mod, serviciile poștale vor deveni mai eficiente. Î.S. „Poșta Moldovei” a făcut deja pași importanți în această direcție, obținând mai multe certificări internaționale. Prin aprobarea acestui proiect, facem un pas important spre modernizarea serviciilor noastre poștale și integrarea mai strânsă în familia europeană”, a scris vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Implementarea prevederilor proiectului nu necesită mijloace financiare din bugetul de stat.

„Poșta Moldovei” a obținut certificatul de nivelul GOLD privind conformitatea cu standardele de securitate poștală și certificatul de recunoaștere privind standardul Uniunea Poștală Universală de adresa poștală S42.

img24005793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!