ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reuters: Liderul Hamas a fost ucis la Teheran

08:15 | 31.07.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran, în Iran, a anunţat, miercuri, gruparea militantă palestiniană Hamas, transmite MOLDPRES cu referire la Reuters.

Ismail Haniyeh, care s-a alăturat Hamas la sfârşitul anilor 1980, a participat marţi la ceremonia de depunere a jurământului de către noul preşedinte al Iranului, Masoud Pezeshkian. Moartea sa este acum investigată în Iran.

Ismail Haniyeh a fost ucis într-un „raid sionist perfid asupra reşedinţei sale din Teheran”, se arată într-o declaraţie remisă de facţiunea islamistă, care deplânge moartea liderului său, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Un oficial Hamas afirmă că asasinarea lui Haniyeh „nu va rămâne nepedepsită„, relatează Reuters.

Mohammed Ali al-Houthi, şeful Comitetului Revoluţionar Suprem Houthi din Yemen a declarat: ”Ţintirea lui Ismail Haniyeh este o crimă teroristă odioasă şi o încălcare flagrantă a legilor şi a valorilor ideale”.

Ismail Haniyeh a fost mult timp lider politic al grupului militant, relatează CNN. În vârstă de 62 de ani, acesta s-a născut într-o tabără de refugiaţi de lângă oraşul Gaza şi s-a alăturat Hamas la sfârşitul anilor 1980.

img24005811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!