ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Evoluția sportivilor moldoveni la JO de la Paris: Judocanul Mihail Latîșev, sportiva Alisa Glinka și arcașa Alexandra Mîrca

08:45 | 31.07.2024 Categorie: Sport

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Sportivii moldoveni, judocanul Mihail Latîșev și Alisa Glinka, arcașa Alexandra Mîrca au evoluat marți, 30 iulie, la Jocurile Olimpice de vară de la Paris. Deși au pierdut în competiție cu campionii mondiali, sportivii noștri au dat dovadă de o forță și un curaj remarcabil, apreciază Olympic.md.

Judocanul Mihail Latîșev, învârstă de 20 de ani, s-a duelat cu campionului mondial din ultimii trei ani, georgianul Tato Grigalashvili. Deși a fost învins în golden score, Latîșev a demonstrat o forță și un curaj remarcabil, luptând până la ultima secundă. 

Arcașa Alexandra Mîrca s-a duelat  cu sportiva Syaqiera Mashayikh din Malaysia. Victoria a revenit premiantei Jocurilor Asiatice din 2021. Pe 1 august, la individual va evolua și Dan Olaru.

Sportiva Alisa Glinka a trăit un moment de neuitat la debutul său la Jocurile Olimpice, impresionând printr-un scor de 66.056 în proba de echitație, dresaj. Acest rezultat remarcabil i-a adus locul 9 în Grupa C, marcând o încheiere emoționantă a participării sale la Olimpiada de la Paris 2024.

Republica Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice de la Paris de 26 de sportivi care concurează în zece probe.

Până în prezent, lotul olimpic național a cucerit două medalii de bronz, acestea fiind câștigate de judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov. 

Evoluția sportivilor moldoveni la actuala ediție a Jocurilor Olimpice deocamdată este apreciată drept una din cele mai reușite.

 

img24005812

img24005812

img24005812

img24005812

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!