ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un bărbat s-a ales cu arsuri în urma deflagrației unei butelii de gaz

11:30 | 31.07.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Un bărbat în vârstă de 67 de ani s-a ales cu arsuri de gradul I, II și III în urma unei deflagrații de la o butelie de gaz. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei ieri într-o bucătărie de vară a unei gospodării din Chișinău, informează MOLDPRES. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:41. Bărbatul din neatenție a conectat butelia, având loc o scurgere de gaz. Ulterior, după aprinderea unui chibrit, în încăpere a avut loc o explozie. În urma deflagrației a fost deteriorat parțial tavanul și ușa de la intrare. Incendiu în încăpere nu s-a produs.

Bărbatul s-a ales cu diverse arsuri de gradul I, II și III pe suprafața corpului, circa 30% și parțial a căilor respiratorii, fiind ulterior preluat de medici și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, specialiștii au stabilit prealabil că incidentul s-a produs ca urmarea a nerespectării normelor de securitate la exploatarea buteliilor de gaz.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să evite utilizarea buteliilor. Totodată, se interzice utilizarea buteliilor și furtunurilor defecte. În cazul în care persoanele optează pentru folosirea acestora, este indicată poziționare buteliilor în cutii metalice în afara încăperilor la o distanță minimă de cinci metri de la intrarea în locuință. Mai mult, în vederea evitării situațiilor de risc, buteliile de rezervă trebuie să fie păstrate doar în aer liber departe de încăperi.

img24005823

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!