ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

11:43 | 31.07.2024 Categorie: Comunicate

Decizii ale Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare 

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. În cadrul ședinței din 30 iulie 2024, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat o serie de decizii aferente pieței de capital, inter alia:

I. Reglementare:

* Regulamentul privind cadrul de administrare a activității furnizorilor de servicii de finanțare participativă, care stabilește cadrul organizațional al furnizorului, proceduri referitoare la primirea și tratarea reclamațiilor adresate de clienți, prevenirea conflictelor de interese, continuitatea activității și evidența documentației. Proiectul transpune Regulamentele delegate (UE) 2022/2111, 2022/2116 și 2022/2117. De asemenea, proiectul Regulamentului instituie Modelul standard pentru depunerea reclamațiilor și Modelul contractului-cadru de servicii de finanțare participativă. Noul act normativ a fost consultat cu autoritățile publice competente și instituțiile interesate și va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

II. Autorizare:

* Înregistrarea în Registrul emitenților de valori mobiliare a rezultatelor privind:

- emisiunea suplimentară de acțiuni ale Societății pe acțiuni „BELȘUGUL ȚĂRII”, în sumă de 208 905 lei, în număr de 41 781 de acțiuni ordinare nominative, din contul mijloacelor bănești. Capitalul social al societății, după majorare, va constitui 650 000 lei, divizat în 130 000 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 5 lei.

- emisiunea suplimentară de acțiuni ale Societății pe acțiuni  Fabrica de încălțăminte „ROMANIȚA” SA, în sumă de 500 000, în număr de 50 000 de acțiuni ordinare nominative, din contul mijloacelor bănești. Capitalul social al societății, după majorare, va constitui 1 713 250 lei, divizat în 171 325 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, cu valoarea nominală a unei acțiuni de 10 lei.

* Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare, în rezultatul reorganizării prin transformare în societate cu răspundere limitată, a valorilor mobiliare emise anterior de societatea pe acțiuni „DAAC-OLIMP”.

* Radierea din Registrul emitenților de valori mobiliare, în rezultatul lichidării, a valorilor mobiliare emise anterior de societatea pe acțiuni „APEX”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!