ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Plenul Consiliului Concurenței are un nou vicepreședinte

12:05 | 31.07.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Diana Lapteacru este noul vicepreședinte al plenului Consiliului Concurenței. Aceasta a fost numită astăzi în funcție de către Parlament, pentru un mandat de cinci ani, proiectul fiind susținut de către 58 de deputați, transmite MOLDPRES. 

Tot astăzi, Legislativul a decis, cu 59 de voturi, numirea lui Ionel Sîrghii în funcția de membru al plenului Consiliului Concurenței. 

După procedura de vot, Diana Lapteacru și Ionel Sîrghii au depus jurământul de accedere în funcție, afirmând că vor depune tot efortul pentru promovarea politicilor în domeniul concurenței.

Diana Lapteacru și-a început activitatea în cadrul Consiliului Concurenței în anul 2007, ocupând funcții de specialist, consultant, șef adjunct și șef de direcție. În luna decembrie a anului trecut, Diana Lapteacru a fost numită în funcția de membru al Plenului Consiliului Concurenței.

Ionel Sîrghii este licențiat în management și economie și are o diplomă de master în relații internaționale. În prezent, Ionel Sîrghii este șef al Direcției control al fondurilor europene în cadrul Inspectoratului control financiar de stat. Anterior, a activat la Ministerul Finanțelor, Curtea de Conturi și alte instituții ale statului.

Plenul Consiliului exercită conducerea Consiliului Concurenței. Plenul Consiliului Concurenței este un organ colegial decizional compus din cinci membri, inclusiv un președinte și doi vicepreședinți, care sunt, respectiv, președinte și vicepreședinți ai Consiliului Concurenței. Membrii Plenului (dintre care doi vicepreședinți) și Președintele exercită funcții de demnitate publică și sunt desemnați în funcție prin Hotărârea Parlamentului, la propunerea Președintelui Parlamentului, cu avizul comisiei parlamentare de profil, pentru un mandat de cinci ani. Fiecare membru al Plenului Consiliului Concurenței are dreptul la două mandate consecutive. Membrii Plenului Consiliului Concurenței nu reprezintă autoritatea ce îi numește și sunt independenți în luarea deciziilor.

img24005827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!