ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, despre descinderile de la Parlament: „Este o reflecție a faptului că astăzi suntem sub acest atac hibrid”

17:49 | 31.07.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție în cazul descinderilor desfășurate de oamenii legii astăzi la Parlament, în urma cărora doi funcționari din Legislativ și din Poliția de Frontieră au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova, în comunicarea lor cu angajatul unei ambasade de la Chișinău, informează MOLDPRES.

„La acest subiect se vor expune Procuratura și Serviciul de Informații și Securitate imediat ce vor avea informațiile corespunzătoare. Este foarte important să comunicăm corect la aceste subiecte. Observăm o creștere a intensității lucrului anume în acest domeniu. De fapt, este o reflecție a faptului că astăzi suntem sub acest atac hibrid. Trebuie să ne asigurăm că noi ne protejăm de eventualele riscuri care să afecteze securitatea țării”, a declarat Dorin Recean într-un interviu pentru portalul newsmaker.md.

Doi funcționari din Parlament și din Poliția de Frontieră au fost reținuți astăzi pentru 72 de ore fiind bănuiți de trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova, în comunicarea lor cu angajatul unei ambasade de la Chișinău. Reținerea a avut loc după ce ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și colaboratorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale au descins în dimineața zilei de astăzi la Parlament. Investigațiile în acest caz continuă.

img24005852

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!