ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul Vorniceni, Străşeni, devine mai curat şi amenajat cu sprijinul Fondului Național pentru Mediu

10:39 | 01.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Locuitorii satului Vorniceni din raionul Străşeni vor beneficia de un proiect de mediu, realizat cu sprijinul Oficiului Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului (ONIPM), transmite MOLDPRES.

Astfel, în cadrul parteneriatului dintre Primăria satului Vorniceni și Asociația Obștească „Terra-1530”, cu finanțare din partea Oficiului Național de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, au fost realizate lucrări esențiale pentru construcția unei rigole în vecinătatea scuarului Vorniceni.

Aceasta este necesară pentru lucrările de reamenajare a scuarului Vorniceni de mai departe, ale căror partener principal este  Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice.

Proiectul, realizat cu investiții de 270 mii lei (13,5 mii de euro) din Fondul Național pentru Mediu, are scopul de a asigura un mediu sănătos și sigur pentru comunitatea locală.

„Acest proiect este un exemplu de bune practici și un model de urmat pentru alte localități rurale”, afirmă ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu.

În acest context, oficialul a încurajat primarii şi altor localităţi să pregătească proiecte de mediu și să aplice pentru finanțare la următorul apel din Fondul de Mediu, oferit de ONIPM. „Această oportunitate de finanțare reprezintă un sprijin esențial pentru comunitățile care doresc să îmbunătățească infrastructura și să promoveze un mediu verde și sănătos”, a estimat ministrul Mediului. 

img24005871

img24005871

img24005871

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!