ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

GUVERNUL CONSTRUIEŞTE: Reparația nodului rutier de drumul Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, aproape de finalizare

11:19 | 01.08.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Au fost finalizate lucrările de așternere a stratului de uzură pe breteaua nr. 2 și pe drumul principal, partea dreaptă, la șantierul de reparație al nodului rutier, inclusiv podul de încrucișare, situat pe drumul public M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, la km 41,96. Următoarea etapă constă în așternerea stratului de uzură pe partea stângă, transmite MOLDPRES.

Lucrările de reparație au demarat în noiembrie 2023, iar, potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), termenul de execuție al acestora este până la sfârșitul lunii decembrie 2024.

Conform sursei citate, concomitent, antreprenorul desfășoară lucrări de execuție a scării de acces la Culeea Nr.1; finalizarea consolidării sfertului de con la Culeea Nr.1; amenajarea drumurilor de acces.

„Podul aflat în proces de reparație are o suprastructură cu o lungime de aproximativ 42,15 m și două deschideri a câte 21 de metri fiecare. Lățimea totală a pasajului este de 29 de metri, inclusiv patru benzi de circulație, o zonă mediană și două trotuare de câte 1,5 metri fiecare”, explică ASD.

img24005875

img24005875

img24005875

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!