ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încasările Fiscului la buget au crescut cu peste 12% în șapte luni ale anului curent

12:33 | 01.08.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 1 aug. /MOLDPRES/. Încasările la bugetul public național, administrate de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), au crescut în șapte luni ale anului curent cu circa 4,4 miliarde de lei sau cu 12,1% față de aceeași perioadă din anul precedent. Ca rezultat, acestea au constituit circa 40,6 miliarde de lei, transmite MOLDPRES.  

Datele operative ale SFS relevă că la bugetul de stat, în șapte luni ale anului 2024, s-au încasat 16,6 miliarde de lei, ceea ce constituie cu un miliard de lei mai mult comparativ cu același interval din 2023, sau o creștere de 6,6%.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de circa 4,7 miliarde de lei, acestea fiind mai mari cu 14,5%.

De asemenea, la bugetul asigurărilor sociale de stat în perioada menționată s-au încasat 14,5 miliarde de lei, cu circa 2,1 miliarde de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 16,8%.

Totodată, încasările la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală au crescut cu 15,7% și au ajuns la cifra de 4,8 miliarde de lei.

img24005878

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!